Klein-Schreuder Beeldentuin


De tuin is weer open!

rozen180Hoera, vanaf maandag 11 mei kan de tuin weer door het publiek bezocht worden. Dit kan op zaterdag en zondag van 10.00 tot 14.00 uur. De rest van de week moet u van tevoren een afspraak maken via e-mail of per telefoon. U moet wel twee meter afstand houden, in de tuin is dat geen probleem. U moet ook een mondkapje dragen bij aankomst en vertrek.

De tuin biedt u gelegenheid voor een prachtige wandeling in een oase van stilte.

De tentoonstelling van kunst van Zélia Rocha kan nog worden gezien tot 21 september. Zie onderstaand artikel en de catalogus.

Zélia Rocha: Metamorfose

rocha250

Vanaf zondag 5 april staat in de beeldentuin een tentoonstelling van kunstwerken van Zélia Rocha. Wegens de maatregelen tegen het coronavirus is de tuin echter gesloten en moeten wij deze keer tot onze spijt afzien van een feestelijke opening.

Zélia Rocha is Portugese, lerares vreemde talen en sinds vele jaren kunstenaar. Ze heeft meer dan honderd tentoonstellingen gehad en werkt in polymeer en in ijzer. Dat laatste is niet bijzonder, haar vader was smid. Ze houdt van de kleur van roest, al haar ijzeren werken zijn van oud ijzer dat wordt hergebruikt.

"Ik voel mij aangetrokken door ijzeren voorwerpen zoals oud gereedschap dat ter zijde is gezet, gebroken, niet meer gebruikt en ik word geïnspireerd om ze een nieuw leven te geven", zegt Zélia.

"Ik blijf stukken oud ijzer verzamelen en plotseling pak ik er een paar, voeg ze bij elkaar en schep een nieuw voorwerp door te hameren, te zagen en te lassen. Dit werk brengt me in een ironische verdroomde omgeving, waarin ik de wereld zie als een zuiverder en beter georganiseerde plaats."

Op dit moment is ons helaas nog niet bekend wanneer wij de tuin weer kunnen openen. Zodra het uitgaansverbod opgeheven is bent u van harte welkom om de werken van Zélia Rocha te komen bekijken of kopen en de tuin weer te bezoeken.

Update: U kunt nu een catalogus downloaden (PDF) waar u Zélia Rocha´s werken kunt zien, zoals ze in de tuin tentoongesteld zijn.

Kerst in de tuin

flam200In de eerste plaats wensen wij, dat is het bestuur van de Stichting Klein-Schreuder, alle vrienden van de tuin een vrolijk Kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar. De tuin is ook tijdens de feestdagen op zaterdag en op zondag geopend van 10 tot 14 uur. Dat betekent dat wij op de kerstdagen en op nieuwjaarsdag gesloten zijn.

De huidige tentoonstelling van beelden van Jean Groenendijk blijft tot 5 januari 2020. Jean heeft de prijzen met 10 procent gereduceerd. Van 5 april tot 17 mei 2020 verwachten wij een tentoonstelling van beelden van de Portugese beeldhouwster Zélia Rocha, meer informatie komt in onze voorjaarsbrief.

De stichting heeft twee stalen flamingo's gekocht van de Georgiër Georgie Poulariani, ze staan nu in de vijver van de tuin te vissen. Hij heeft een groot succes geboekt in Qatar, de prijzen van zijn beelden vliegen omhoog.

spath250Elf van de twaalf Chorisias hebben dit jaar gebloeid, fantastisch mooi! Ook de Spathodea heeft er zin in (zie foto).

Johanna heeft een klein brons getiteld Why in de tuin geplaatst. Het stelt voor drie hardlopende jongens en een treurende zittende jongen die een been mist.

U kunt ons bereiken op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en telefonisch op 966 860 230 voor informatie en voor een afspraak voor een bezoek aan de tuin buiten de vaste openingstijden.

Tot ziens in de tuin!

Het bestuur van de Stichting

Jean Groenendijk

blondy120Vanaf 6 oktober kunt u in de beeldentuin een tentoonstelling van werken van de Nederlandse kunstenaar Jean Groenendijk bezoeken.

Jean Groenendijk is geboren in Den Haag in 1943. Hij zegt over zichzelf:

«Ik ben autodidact beeldhouwer pur sang en maak werken die een grote vitaliteit en kracht uitstralen. Sommige beelden hebben klassieke uitstraling, maar door mijn werkwijze, zijn ze toch duidelijk eigentijds met ook een geheel eigen vorm van balans.

In de zomer ben ik doorgaans op zoek naar marmer en laat me tegelijkertijd inspireren onder de Portugese zon. Het laatste gedeelte van de winter verblijf ik in Spanje om het zuidelijke temperament weer te geven in mijn beelden. Vervolgens gebruik ik de zomer om de beelden, die daarvoor geschikt zijn, in brons te vervaardigen.»

De tentoonstelling loopt van 6 oktober 2019 tot en met 5 januari 2020. In verband met de gezondheid van de kunstenaar, hij kan niet zelf aanwezig zijn, is er deze keer geen feestelijke opening.

De tuin is zoals gewoonlijk voor het publiek geopend op zaterdagen en zondagen van 10.00 tot 14.00 u en op weekdagen na afspraak via telefoon of mail.

Geslaagde opening

De opening op zondag 7 april van  onze jubileumtentoonstelling Twintig Jaar Beeldentuin (zie het onderstaande artikel) was een groot succes. Er kwamen 150 mensen die met de artiesten praatten, luisterden naar een gitaarconcert van 3 gitaristen waaronder Vicente Ballester en ze hapten genoeglijk in de leuke hapjes. De wijn ging er goed in en het weer was ook prettig.

10 artiesten plaatsten 20 beeldhouwwerken in de tuin van de Fundación Klein-Schreuder tot 30 juni: Antonio Marí, Hanna Gerlind Glauner, Salvador Molla, Vicente Pérez Gonzálvez, Monique Neyzen, Alejandro Cremades en Antonio Imbernon exposeerden al eerder in de tuin. Jan Keijsers, Georgie Poulariani en Quico Torres zijn nieuwkomers.

Clip lalfas maakte een reportage van de opening die u hieronder kunt zien. Kom ook eens kijken, u zult verrast zijn.

Twintig Jaar Beeldentuin

Dit jaar vieren we twintig jaar beeldentuin. De grond is gekocht in 1996 en in 1999 was het ploegen en het huisje bouwen achter de rug. Het eerste beeld, de Acrobaat van Iris Le Rütte, werd dat jaar ook in de tuin geplaatst.

"Kind, waar ben je aan begonnen?" (Moeder Schreuder, 1996)

We vieren het jubileum met een tentoonstelling van twintig kunstwerken van tien kunstenaars. Zeven van hen hebben in de afgelopen twintig jaar in de tuin geëxposeerd.

Zondag 7 april om 11.00 u is de opening van de tentoonstelling in de prachtige palmentuin. Het belooft een heel mooi feest te worden, want we hebben er ook nog voor gezorgd dat er een opwindend gitaarconcert met drie gitaristen zal plaatsvinden met Vicente Ballester, Diana Martínez en Irene Sala. Wij serveren een drankje en leuke hapjes, we hopen vele bezoekers te kunnen ontvangen.

jubileumDe tentoonstelling is te zien tot 30 juni. De entree is zoals gebruikelijk 5 euro, bestemd voor het onderhoud van het park. Jaarkaarthouders gebruiken hun jaarkaart (18 euro voor twee personen).

De zeven kunstenaars die meedoen en al eerder in de tuin exposeerden zijn: Alejandro Cremades, Hanna Gerlind Glauner, Antonio Imbernón, Antonio Mari, Salvador Molla, Monique Neyzen en Vicente Pérez Gonzálvez. De drie nieuwelingen zijn Georgie Pouleriani, Quico Torres en Jan Keijsers.

Van harte welkom bij de feestelijke opening van onze jubileumexpositie!

We vieren het jubileum met een tentoonstelling van twintig kunstwerken van tien kunstenaars. Zeven van hen hebben in de afgelopen twintig jaar in de tuin geëxposeerd.

7 april om 11.00 u is de opening van de tentoonstelling in de prachtige palmentuin. Het belooft een heel mooi feest te worden, want we hebben er ook nog voor gezorgd dat er een opwindend gitaarconcert met drie gitaristen zal plaatsvinden met Vicente Ballester, Diana Martínez en Irene Sala.Wij serveren een drankje en leuke hapjes, we hopen vele bezoekers te kunnen ontvangen.

Kerstgroet

(klik om te vergroten)In de eerste plaats wensen wij u een mooie Kerstmis en een gelukkig Nieuwjaar.

Wij, dat is het nieuwe bestuur van de Stichting nu samengesteld uit de oprichters Johannes Klein (voorzitter) en Johanna Schreuder (vice voorzitster) en de nieuw toegetreden leden Vicente Escrig Peris (secretaris) en Karen Cuppen.

Op de foto (klik om te vergroten) staat het bestuur bij de herder met zijn hond en de schapen van Antonio Marí, een heel relevant beeld in deze tijd van het jaar.

Op 7 april begint de tentoonstelling Twintig Jaar Beeldentuin – een groepstentoonstelling voornamelijk door kunstenaars die vroeger solo in de beeldentuin hebben geëxposeerd. Voor de agenda: de feestelijke opening met introducties door de deelnemende kunstenaars en met muziek, spijs en wijn is op zondag 7 april om 11.00 u, iedereen is welkom. De entree is € 5 pp.

Intussen stellen we vier beelden van Antonio Imbernón op, die we voor hem verkopen.

jul2018art200De tuin is zo ontworpen dat er in alle seizoenen wat bloeit en voor wie de tuin tijdens de feestdagen wil bezoeken: wij zijn gewoon op zaterdagen en zondagen van 10-14 u open, op weekdagen kunt u een afspraak maken per telefoon of mail. Dat geldt ook voor Kerstmis en Nieuwjaar.

Tot slot zijn wij er trots op dat de Klein-Schreuder Beeldentuin in 2018 opnieuw door TripAdvisor beloond werd met het Certificaat van Uitmuntendheid. Onze hartelijke dank aan alle bezoekers die hun recensie op TripAdvisor geplaatst hebben.

Johannes Klein en Johanna Schreuder

In de eerste plaats wensen wij u een mooie Kerstmis en een gelukkig Nieuwjaar.

Wij, dat is het nieuwe bestuur van de Stichting nu samengesteld uit de oprichters Johannes Klein (voorzitter) en Johanna Schreuder (vice voorzitster) en de nieuw toegetreden leden Vicente Escrig (secretaris) en Karen Cuppen.

Op de foto staat het bestuur bij de herder met zijn hond en de schapen van Antonio Marí, een heel relevant beeld in deze tijd van het jaar.

Op 7 april begint de tentoonstelling Twintig Jaar Beeldentuin – een groepstentoonstelling voornamelijk door kunstenaars die vroeger solo in de beeldentuin hebben geëxposeerd. Voor de agenda: de feestelijke opening met introducties door de deelnemende kunstenaars en met muziek, spijs en wijn is op zondag 7 april om 11.00 u, iedereen is welkom. De entree is € 5 pp.

Intussen stellen we vier beelden van Antonio Imber op, die we voor hem verkopen.


Hans Some: Kijk niet naar mij!

some25030 september 2018 om 11.00 u is de inauguratie van een tentoonstelling in de beeldentuin Klein-Schreuder van werk van Hans Some. Een glaasje wijn, een hapje en een bezichtiging van zijn werk met toelichting van Hans zelf staan op het programma.

"Kijk niet naar mij maar naar mijn werk", zou het devies van Hans kunnen zijn.

Hij is Duitser, geboren in München in 1968. Het conservatieve Beieren bevalt hem niet en als jonge man vertrekt hij naar, destijds, West Berlijn. Maar ook het ingesloten West Berlijn wordt hem te eng en hij vertrekt naar Spanje, waar hij zich in 2000 definitief vestigt en een eigen werkplaats opent bij Alicante.

In de tussentijd is hij in de leer geweest in het atelier van Stefan Herzog, waar gesmeed en gegoten kan worden en heeft hij de zin van zijn leven gevonden: het werken met metalen, ze vormen naar de beelden die hij voor zijn geest ziet en de weerstand van het materiaal overwinnen. Dat kost veel energie en kracht.

De meeste werken zijn gesmeed en niet gegoten. Gieten van brons en staal vergt veel investering en wordt dus meestal gedaan in een gieterij. Hans houdt er niet van een deel van de totstandkoming van zijn werk door anderen te laten doen. Zijn werken zijn tentoongesteld in talloze individuele en collectieve exposities. Enkele werken zijn opgenomen in publieke en privé collecties.

Alle werken zijn te koop, zoals altijd vraagt de Stichting geen commissie.

Alle werken zijn te koop, zoals altijd vraagt de Stichting geen commissie.

Contact

Fundación Klein-Schreuder

Cami del Pinar 23, 03580 Alfaz del Pi (Alicante), Spanje

 

Telefoon/fax (+34) 966 860 230

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

GPS: 38° 36' 0.5" N,  0° 06' 30.4" W (38.600139, -0.108444)

38° 36' 0.20" N,  0° 6' 30.10" W38° 36' 0.20" N,  0° 6' 30.10" W